Eveniment

Arestat pentru violență în familie

O femeie de 41 de ani, din orașul Tismana, și-a reclamat concubinul la poliție, pentru violență. În data de 12 mai, în timp ce se afla la domiciliul bărbatului din orașul Rovinari, femeia a fost agresată fizic de acesta.

În urma agresiunii, victima a fost internată la spital și a fost supusă unei intervenții chirurgicale. Luni, 5 iunie, femeia l-a reclamat la poliție. 

Polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu împotriva bărbatului de 28 de ani și l-au reținut pentru săvârșirea infracțiunii de violență în familie.

Ieri, bănuitul a fost prezentat instanței de judecată. Față de acesta a fost dispusă măsura arestării preventive pentru 30 de zile.

 „În cazul violențelor intrafamiliale, poliţia poate acţiona în urma depunerii unei sesizări scrise la sediul unităţii de poliţie de pe raza de domiciliu a victimei (dacă e făcută de victimă se numește plângere, dacă e făcută de un martor se numește denunț), în urma unui apel telefonic la ofiţerul de serviciu al secţiei/unităţii de poliţie din zona respectivă, a unei solicitări la Serviciul Unic de Apel de Urgenţă 112 (care poate fi făcută de oricine are cunoştinţă de astfel de evenimente), a unei sesizări verbale făcută direct la agentul de poliţie care patrulează sau, poliția poate afla cu ocazia intervenției la un alt caz sau chiar din presă”, potrivit IPJ Gorj.

 Victima trebuie să ştie că poate sesiza cu plângere prealabilă organul de cercetare penală sau procurorul. Plângerea penală prealabilă poate fi depusă şi de un mandatar. În acest caz, procura trebuie întocmită special pentru acest scop şi trebuie să rămână anexată la plângere pe parcursul procedurilor.

Vizualizări: 1,051

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: