Eveniment

Are 15 dosare penale pentru infracțiuni rutiere

Un șofer are 15 dosare penale deschise ca urmare a încălcării regulilor de circulație. Într-unul dintre ele a fost condamnat recent la amendă penală - 3000 de lei, iar în altul a primit o condamnare cu suspendare.

“În fapt, în actul de sesizare s-a reținut că, la data de 16.02.2019, în jurul orei 23:01, inculpatul a condus autoturismul pe Șos. Bucureşti - Ploieşti, nr.7A, sector 1, din București, având exercitarea dreptului de a conduce suspendată, ca urmare a întocmirii mai multor dosare penale cu privire la infracțiuni la regimul rutier”, se arată în documenul de la instanță. 

Dosarele penale sunt deschise la polițiile din Argeș, Vâlcea, Gorj, Hunedoara, Sibiu.

Din cercetarea judecătorească a rezultat că respectivul șofer nu prea este interesat de dosarele pe care le are, deși la un moment dat i-ar putea aduce închisoarea. Așa a și luat prima condamnare, cea de opt luni cu suspendare. “În cadrul acestui dosar, soluționat definitiv ca urmare a parcurgerii procedurii simplificate a recunoașterii învinuirii, s-a reținut că inculpatul a avut o atitudine delăsătoare cu privire la situația sa juridică, nedepunând diligențele necesare pentru lămurirea problemei permisului său de conducere, așteptând în pasivitate comunicarea hotărârii civile referitoare la dreptul de a conduce, astfel că, la momentul săvârșirii faptei ce a făcu obiectul judecății, a acționat cu intenție indirectă”, mai menționează sursa citată.

Dacă nu va lua în serios aceste dosare penale, omul va fi tratat drept recidivist, iar sentințele vor fi din ce în ce mai dure.

 

 

Vizualizări: 1,770

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: