Social

Apele Române Jiu intervin pe râurile din Gorj

Inundațiile au pus în alertă angajații de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Gorj Apele Române Jiu care au acționat joi în mai multe localități din Gorj. 

Pe lângă intervențiile concrete la fața locului, cu motopompe de evacuare a apei sau cu saci de nisip pentru protecție în cazul breșelor create de râuri, SGA monitorizează permanent nivelul apei. 

Joi a avut loc o intervenție în satul Ploștina, acolo unde au fost aduse motopompe și saci cu nisip.  „Sistemul de Gospodărire a Apelor Gorj Apele Române Jiu intervine cu personalul muncitor din cadrul Formației de Intervenție Rapidă și cu 4 motopompe din dotare pentru evacuarea apei de pe terenurile inundate și cu 20 saci cu nisip pentru refacerea breșei produse pe pârâul Ploștina. În satul Ploștina, pe pârâul Ploștina s-au produs creșteri de debite și viituri, care au provocat o breșă în corpul  terasamentului sistematizat de pe malul stâng al cursului de apă, fapt ce a dus la revărsarea apei și inundarea terenurilor riverane cursului de apă, fiind afectat 1 ha de grădini și culturi agricole”, au anunțat reprezentanții SGA.

Lucrătorii din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj Apele Române Jiu monitorizează în continuare evoluția fenomenelor pentru gestionarea efectelor acestora în timp real, cât și starea cursurilor de apă.

Vizualizări: 607

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: