Social

Cum a fost salvată femeia surprinsă de viitură

Salvamontiştii gorjeni au recuperat persoana surprinsă de viitură în localitatea Vârtop, comuna Ciuperceni, folosind un echipament de salvare şi intervenţie unic în România.

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Salvamont România, salvatorii din cadrul serviciului Salvamont al Consiliului Judeţean Gorj au fost solicitaţi să intervină pentru salvarea unei persoane surprinsa de viitura şi rămasă blocată pe o suprafaţă de pământ între două torente.

"Specializaţi şi în salvări acvatice şi salvări complexe, salvamontiştii gorjeni au intervenit cu profesionalism, folosind echipament de salvare şi intervenţie unic în România. Doi salvamontişti au trecut în amonte prin torent, echipaţi în costume de neopren şi cu veste speciale de salvare acvatică, apoi la locul intervenţiei s-a folosit un aruncător de coardă, echipament unic în ţara noastră aflat doar în dotarea echipelor Salvamont. S-a realizat o tiroliană deasupra torentului pe care a fost transportată persoana salvată şi salvatorii. Operaţiunea s-a derulat contracronometru, întrucât nu se putea estima cât de mult pot creşte apele şi s-a desfăşurat pe o ploaie torenţială", se arată în postare.

Aceeaşi sursă precizează că la acţiune au intervenit 8 salvamontişti aflaţi în serviciul de tură operativă din Baza centrală Salvamont Târgu Jiu.

"Este prima acţiune reală din România când se foloseşte un aruncător de coardă, salvamontiştii mai având în dotare şi alte echipamente de salvare unice, placă de intervenţie pe gheaţă şi torente, bărci rescue pentru ape repezi, drone de căutare aeriană folosind inteligenţa artificială, drone subacvatice", au mai transmis cei de la Salvamont România.

Echipaje ale Salvamont şi ISU Gorj au intervenit, joi, pentru salvarea unei persoane surprinse de o viitură în localitatea Vârtop din comuna Ciuperceni. 

Vizualizări: 1,556

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: