Actualitate

Apă plată pentru oamenii afectați de excavările miniere

Complexul Energetic Oltenia anunță că va cumpăra apă pentru localnicii din satul Runcurel, afectați de excavările miniere din zonă. A alocat aproape 100 de mii de lei pentru această achiziție. 

Oamenii din Runcurel au rămas fără apă după ce exacvările au afectat pânza freatică. Au secat și fântânile, și izvoarele și localnicii sunt nevoiți să-și cumpere apă pentru că n-au altă soluție. 

Compania se declară „restrânsă” să achiziționeze apă pentru locuitori. “Ca urmare a condițiilor de exploatare din perimetrele tehnologice ale U.M.C. Jilț si U.M.C. Motru a fost afectata pânza freatică ce alimentează izvoarele, fântânile, etc de pe raza administrativa a satului Runcurel din comuna Mătăsari. Societatea Complexul Energetic Oltenia S.A (prin U.M.C. Jilt si U.M.C. Motru) trebuie să alimenteze cu apa potabilă locuitorii afectați din satul in discuție. In consecința, Societatea Complexul Energetic Oltenia S.A. este constrânsa sa achiziționeze produsul in discuție, in recipiente adecvate, si sa-l pună la dispoziția locuitorilor afectați”, anunță compania.

Vizualizări: 563

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: