Eveniment

Animale sălbatice carbonizate în incendii de vegetație

Incendiile de vegetație pun la grea încercare autoritățile, pompierii și mediul înconjurător. În primele trei luni din acest an, pompierii gorjeni au intervenit la circa 350 de incendii de vegetație. Ultimul a fost și cel mai grav. Peste 30 de hectare de vegetație uscată și pădure au ars la Novaci după ce un grup de turiști ar fi lăsat nestins focul de la grătar. Flăcările s-au extins rapid și a mai fost un pas până la un dezastru.

 

De cele mai multe ori însă, cei care provoacă incendii de vegetație nu sunt prinși așa că nici nu pot fi amendați. Până la 10 mii de lei poate ajunge sancțiunea în astfel de situații.

 

Pompierii mărturisesc că mediul înconjurător e grav afectat și că au văzut multe animale sălbatice carbonizate după ce au stins incendii de vegetație.

 

Într-o emisiune la Gorj Online, Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj a vorbit despre acest fenomen aproape imposibil de eradicat și foarte periculos. “Am fost solicitați să intervenim la peste 350 de incendii izbucnite pe raza județului, iar pagubele pentru mediul înconjurător sunt iremediabile. Dacă flăcările nu au ajuns să cuprindă și locuințe, acesta e meritul echipajelor noastre de intervenție, al autorităților publice care s-au implicat și al voluntarilor care s-au alăturat echipajelor de intervenții. Nu sunt puține incendiile care s-au extins la fondul forestier. Dacă v-aș putea arăta ce întâlnesc echipajelor noastre, animale sălbatice carbonizate, ne-am da seama despre dimensiunile care le pot lua aceste incendii de vegetație. De cele mai multe ori, autorii rămân necunoscuți și nu se dau amenzi”, a spus Florin Chisim.

Vizualizări: 956

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: