Anchetă

Anchetă la o școală din Gorj. Elevii au primit la simulare subiectele minorității maghiare!

Situație de râsu'-plânsu' la simularea examenului de evaluare națională. Elevii de clasa a VIII-a de la Școala Gimnazială nr.1 din Albeni au primit luni, 4 aprilie, la proba de limba și literatura română, subiectele destinate elevilor care aparțin minorității maghiare. 

Când și-a dat seama de încurcătura pe care a creat-o,  comisia de organizare a examenului de la nivelul școlii a rechemat copiii la școală.

Astfel,  elevii au fost nevoiți să susțină încă o dată examenul. ”Au dat elevilor care au participat la simulare alte subiecte, respectiv cele pentru elevii aparținând minorității maghiare, în locul celor corecte! În aproximativ 2 ore, elevii au părăsit sala de examen. După vizita la școală a inspectorului de sector și a unui alt reprezentant al I.S.J. Gorj, în jurul orei 11, elevii au fost căutați și convinși să revină în sala de examen unde, din spusele elevilor, au fost anunțați că Ministerul Educației a transmis subiectele greșite (cele pentru minoritatea maghiară) și că trebuie să repete proba de limba și literatura română, cu subiectele corecte!”, se arată într-o sesizare.  

Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Gorj spune că în acest caz a fost vorba de o eroare a comisiei de organizare din cadrul unității de învățământ și că va demara o anchetă.

”Eroarea a fost sesizată de către echipa de control a IȘJ Gorj, fiind remediată. Inspectorii școlari au rămas în unitate până la finalizarea probei de concurs. Membrii comisiei de organizare din școală au recunoscut eroarea, incidentul fiind consemnat în registrul de control, urmând a se efectua o anchetă internă a IȘJ Gorj și a se dispune măsurile legale. Verificarea derulării simulării E.N. 2022 continuă și astăzi (n.red. marți, 5 aprilie), când are loc a doua probă a acestui examen național”, au anunțat reprezentanții ISJ Gorj. 

Vizualizări: 3,531

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: