Anchetă

Condamnare pentru un bărbat care și-a agresat avocata 

Un gorjean va trebui să stea 1 an și două luni în închisoare, fiind condamnat pentru ultraj judiciar, după ce și-a agresat avocata. 

Fapta s-a petrecut la începutul lunii iulie 2019, la Arhiva Judecătoriei Motru. În timp ce avocata în cauză se afla la masa de studiu, fostul său client a venit la ea să îi ceară socoteală, acuzând-o că din cauza sa a pierdut un proces, solicitându-i să îi restituie onorariul. 

”În momentul în care îi reproșa persoanei vătămate că nu a făcut demersurile necesare pentru a avea câștig în judecata pe fond a cauzei, inculpatul gesticula și îi flutura prin față un extras după portalul instanțelor de judecată, încercând să îi dovedească că singur și fără ajutorul altcuiva, a formulat apel și recurs în cauză, iar Curtea de Apel Craiova i-a admis acțiunea. Auzind reproșurile inculpatului și faptul că îi cerea să îi restituirea onorariului, pentru că în caz contrar va formula plângere penală împotriva sa, persoana vătămată i-a luat hârtia din mână și a aruncat-o pe masă, moment la care inculpatul a ripostat și a lovit-o cu pumnul în cap, peste ochelarii pe care îi avea așezați în acest loc”, se arată în hotărârea de condamnare. 

Bărbatul a fost atunci amendat de jandarmul care își desfășura activitatea la Judecătoria Motru. În urma loviturii primite, avocata a suferit leziuni minore la nivelul capului, pentru care i s-au acordat 3-4 zile de îngrijiri medicale. 

În timpul audierilor, bărbatul nu a recunoscut fapta, spunând că nu a agresat-o pe avocată, doar că i-a aruncat hârtia respectivă în față. Acesta are antecedente penale, în trecut fiind condamnat pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de furt calificat şi infracţiuni de violenţă.

Sentința pronunțată în 31 martie de Judecătoria Motru poate fi atacată cu apel, în termen de 10 zile. 

Vizualizări: 3,079

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: