Anchetă

Amenințarea unui polițist, sancționată cu amendă

Un bărbat a scăpat doar cu amendă penală, de 3000 de lei, după ce a amenințat un polițist din comuna gorjeană Padeș. Sentința Judecătoriei Motru de zilele trecute nu este definitivă.

Fapta s-a petrecut în septembrie 2019. Polițistul desfășura activități de supraveghere și control al traficului rutier. A tras pe dreapta un microbuz școlar, ce era destinat transportului de elevi de la şcolile generale aflate pe raza comunei Padeş.

“Întrucât inculpatul nu avea asupra sa permisul de conducere, cartea de identitate şi atestatul profesional, persoana vătămată l-a atenţionat că urmează să fie sancţionat contravenţional, conform OUG 195/2002”, se arată în documentul de la instanță.

Șoferul a fost și amendat cu 870 de lei. Iritat de ceea ce i se întâmplă, șoferul l-a amenințat pe polițist, mai întâi voalat, iar apoi din ce în ce mai direct. Totul a fost filmat de camera polițistului. „Îţi spun eu sigur. Tu zile în Padeş, acuşa de vii, sau mâine, vin acasă la tine la Godineşti” sau „Nu ştiu dacă o să purtaţi toată viaţa haine de astea sau...o zi liberă”, spunea șoferul pe înregistrare.

După ce polițistul s-a îndepărtat, crezând că nu mai este filmat, șoferul a devenit mai direct: „Asta fu prima dată când mă opreşti, când m-ai opri altă dată...te îndoi” şi „####-l ţi-l rup.”.

 

Sentința dată pe 21 martie de Judecătoria Motru poate fi atacată.

Vizualizări: 1,631

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: