Actualitate

Anchetă despre Complexul Energetic Oltenia la Pro Tv

Ultima ediție a emisiunii „România, te iubesc!” de la Pro Tv este dedicată Complexul Energetic Oltenia, o companie strategică a statului român.

La „România, te iubesc!”, Paul Angelescu prezintă o anchetă despre „Un gigant îngenuncheat de interese private, contracte dedicate și partide foarte implicate”, a anunțat postul Tv național în prezentarea acestei ediții unde face o descriere a complexului care este al treilea producător de energie electrică din țară, după Hidroelectrica și Nuclearelectrica. CEO deține 10 cariere de cărbune și 4 centrale răspândite pe teritoriul a trei județe, dar și drepturile pentru rezerve de cărbune suficiente pentru jumătate de secol. Un mamut care ține în spate întreg județul Gorj, unde își are sediul.

„Mergem pe firul banilor, al contractelor, al politicienilor, al milionarilor și al foștilor angajați ai serviciilor secrete care au contracte cu complexul. Complexul Energetic Oltenia și cărbunele asupra căruia are drepturi de exploatare valorează miliarde de euro. Un colos deținut de statul român fără de care sistemul energetic național nu poate funcționa. Am rămâne fără curent. Un colos care, în ultimii 30 de ani, a fost efectiv îngenuncheat de interese politice și firme căpușă ne pun viețile în pericol”, a spus realizatorul Paul Angelescu.

Întreaga anchetă poate fi urmărită duminică, de la 18:00, la „România, te iubesc!”. 

ACTUALIZARE:

VIDEO 1 PRO TV (stirileprotv.ro)

VIDEO 2 PRO TV (stirileprotv.ro)

VIDEO 3 PRO TV (stirileprotv.ro)

“România, te iubesc!”, este un program marca Ştirile PROTV, s-a lansat în 2008 şi de atunci, în fiecare duminică, scrie istorie în televiziune. Paula Herlo, Alex Dima, Rareş Năstase, Cosmin Savu, Paul Angelescu şi gazdă emisiunii, Cristian Leonte aduc în faţă telespectatorilor reportaje şi investigaţii care au schimbat legi, sisteme şi mentalităţi.  Cei cinci jurnalişti fac săptămânal radiografia României cu bune şi rele, pun miniştri, autorităţi sau şefi de guverne faţă în faţă cu problemele pentru care cer soluţii. Merg pe urma banilor când vorbesc despre fraude, prezintă realităţi acoperite de autorităţi şi politicieni vremelnici, pătrund în locuri inaccesibile şi vorbesc despre oameni, eroi de poveste de la care avem cu toţii de învăţat.

Impactul acestor reportaje şi anchete a fost atât de mare încât s-au schimbat legi şi s-au infiitat instituţii salvatoare de vieţi.

Vizualizări: 6,374

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: