Actualitate

România, pe locul 1 în Europa la utilizarea energiei eoliene

România a fost vineri pe primul loc în Europa în ceea ce privește utilizarea energiei eoliene, arată cifrele prezentate pe platforma windeurope.org. 

La capitolul producție de energie eoliană, România a fost vineri pe locul 5. Potrivit statisticilor, anul trecut, energia eoliană a acoperit 15% din cererea de energie electrică a UE. În unele zile, a acoperit peste 100% din cererea de energie electrică a unor state membre. Statisticile sunt actualizate în fiecare zi, iar cifrele au arătat că vineri, România a fost liderul european în ceea ce privește utilizarea energiei electrice.

Procentul de vineri al României a fost de 37%, iar pe locurile următoare s-au situat Germania (21%) și Spania (20%). În primele zece țări din Europa au mai fost Belgia (18%), Danemarca (16%), Lituania (16%), Grecia (15%), Austria (14%), Olanda (12%) și Muntenegru (11%). În ceea ce privește producția de energie eoliană, cu echipamente de pe uscat și de pe apă, vineri, România a fost pe locul 5. Echipamentele din România au avut un randament de 52 Gigawați-oră. Potrivit cifrelor de pe platforma windeurope.org, Germania a fost pe primul loc (275 GWh), fiind urmată de Spania (123 GWh), Franța (100 GWh) și Marea Britanie (72 GWh). După România s-au mai situat Italia (39 GWh), Belgia (37 GWh), Suedia (35 GWh), Olanda (29 GWh) și Polonia (28 GWh) Clasamentul se modifică zilnic în funcție de condițiile meteorologice și de piață. Informațiile sunt obținute din 15.000 de puncte de colectare a datelor.

Vizualizări: 758

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: