Social

Amenzi pentru baruri, magazine și cofetării

Mai multe firme din Gorj au fost amendate săptămâna trecută de Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor. În timpul controalelor efectuate au fost aplicate șase amenzi în cuantum de 60.000 lei, unor operatori din Bâlteni, Fărcăşeşti, Motru, Târgu-Jiu şi Urdari.

Două amenzi a câte 10.000 lei au fost date la o covrigărie şi un magazin alimentar, pentru expunerea spre comercializare a unor specialități de panificație și a unor produse proaspete de patiserie ambalate individual, etichetate necorespunzător.

O amendă de 10.000 lei a primit un laborator de cofetărie-patiserie, pentru următoarele deficiențe: plafonul prezenta zone cu infiltrații; rafturile de expunere, utilajele tehnologice și aparatura frigorifică erau neigienizate şi neîntreținute; unele echipamente dezafectate erau amplasate în spațiul de producție; nu se respecta destinația spațiilor (materii prime depozitate în același spațiu frigorific cu produsele finite).

Cu 10.000 lei a fost amendat un supermarket, pentru întreținerea necorespunzătoare a spațiilor de lucru și a echipamentelor utilizate la prepararea produselor tip fast-food. Cuptorul de coacere și grill-ul nu erau igienizate corespunzător, iar suprafețele de contact cu alimentele prezentau acumulări de lichide și resturi de produse.

Cu câte zece mii de lei au mai fost amendate un magazin alimentar, pentru depozitarea necorespunzătoare, nesectorizată, a produselor din carne, a produselor lactate și a ouălor, precum și un bar, pentru desfășurarea de activități de servire a băuturilor într-un spațiu neînregistrat pentru această activitate.

Vizualizări: 1,082

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: