Social

Consiliul Județean Gorj, sprijin financiar pentru patru biserici 

Consiliul Județean Gorj va sprijini financiar patru unități de cult, cu suma totală de 450 mii lei. Două dintre bisericile care vor primi bani din bugetul județului sunt din Târgu Jiu. 

Conform proiectului de hotărâre ce va fi dezbătut în ședința Consiliului Județean de luni, 28 noiembrie, cei mai mulți bani, 200 mii lei, vor fi dirijați către Parohia Romanești-Biserica cu hramul ”Sf. Împărați Constantin și Elena”, pentru continuarea lucrărilor de reparații curente.

150.000 lei este suma propusă pentru sprijinirea Parohiei Izvorul Tămăduirii-Biserica „Sf. Lazăr” din zona Narciselor. Banii vor fi utilizați pentru începerea lucrărilor de construire a bisericii noi. 

De asemenea, Parohia Celei-Biserica ”Sf. Ierarh Nicolae” din Tismana, sat Racoți, și Parohia Vierșani-Biserica cu hramul ”Sfânta Treime” din comuna Jupânești vor primi câte 50 mii lei. Sumele vor fi utilizate pentru continuarea lucrărilor de pictură murală în cazul celei de la Tismana, respectiv pentru continuarea lucrărilor de reparații la acoperiș și consolidarea lăcașului în cazul bisericii din Jupânești. 

Pe parcursul acestui an, 12 unități de cult din Gorj au solicitat sprijin financiar Consiliului Județean, din care 11 îndeplineau condițiile impuse. Mitropolia Olteniei a stabilit însă bisericile beneficiare ale acestui sprijin. 

 

Vizualizări: 813

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: