Actualitate

Amenzi date CE Oltenia pentru neregulile din cariere

Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a întreprins, timp de o săptămână, acțiuni de verificare și control în cadrul Campaniei Naționale privind respectarea măsurilor necesare pentru asigurarea securității și protecția lucrătorilor care își desfășoară activitatea la locurile de muncă din industria extractivă, diviziunea CAEN 05 (extracția cărbunelui).

Au fost verificate 37 locuri de muncă, situate pe raza județului Gorj, din cadrul carierelor Complexului Energetic Oltenia, fiind aplicate 19 sancțiuni contravenționale în cuantum de 153.000 lei și dispuse 19 măsuri de remediere a deficiențelor constatate.

Printre deficiențele constatate se numără: nerespectarea monografiei de lucru; neasigurarea măsurilor de protecție a lucrătorilor la electrosecuritate; neasigurarea măsurilor necesare pentru protecția și stingerea incendiilor; nefuncționalitatea unor dispozitive de siguranță sau lipsa sistemelor și dispozitivelor de protecție la organele de mașini aflate în mișcare.

Controalele au avut loc în perioada 27 ianuarie – 3 februarie, după accidentul de la Cariera Jilț Sud, în care trei mineri au murit.

,,Scopul tuturor acțiunilor de control este acela de creștere a gradului de conștientizare, atât a angajaților, cât și a angajatorilor în ceea ce privește necesitatea aplicării și respectării legislației muncii în privința muncii nedeclarate, subdeclarate și a accidentelor de muncă”, a declarat George Romanescu, inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

 

 

 

Vizualizări: 1,630

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: