Social

Amendă pentru produse alimentare depozitate pe jos

Șapte amenzi au aplicat inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare (DSV) Gorj unor operatori sau persoane fizice din Bâlteni, Hurezani, Mătăsari și Târgu Jiu, în urma unor controale efectuate în ultima săptămână. 

Cea mai mare sancțiune, de 10.000 lei, a primit-o patronul unui magazin alimentar, acolo unde inspectorii DSV Gorj au găsit produse alimentare, respectiv apă minerală, apă plată, zahăr și bere, depozitate direct pe paviment, în afara spațiului de vânzare, în condiții atmosferice necorespunzătoare. 

O altă amendă, de 1.600 lei, a fost aplicată proprietarului unei exploatații de animale, care a solicitat înregistrarea sacrificării tradiționale a unor animale fără a notifica medicul de liberă practică împuternicit și fără a-i preda acestuia crotaliile auriculare. Alte două sancțiuni a câte 1.500 lei au fost date conducătorilor unor autoutilitare, pentru transportul animalelor fără documentele sanitare-veterinare necesare. De asemenea, 1.200 lei a fost amenda aplicată la un magazin alimentar, pentru că vindea cornulețe cu gem preambalate care nu prezentau elemente de identificare complete. Tot atât va trebui să plătească și patronul unui alt magazin alimentar, după ce inspectorii au găsit în vitrinî produse refrigerate care nu erau etichetate cu numărul de lot și termenul de valabilitate. 

1200 de lei este amenda aplicată și la un fast-food, după ce inspectorii DSV Gorj au constat că persoana care deservea punctul de lucru la data verificării nu deținea echipament de protecție adecvat și nici nu a putut face dovada deținerii documentelor privind verificarea stării de sănătate, respectiv fișa de aptitudine actualizată. Tot aici, reprezentanții societății nu au putut prezenta documente privind efectuarea operațiunilor de dezinfecție, dezinsecție și deratizare sau de monitorizare a temperaturii materiilor prime.

Vizualizări: 1,633

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: