Actualitate

Alunecare de teren și la Cariera Tismana

Un salariat al Complexului Energetic Oltenia ne-a semnalat o alunecare de teren la Cariera Tismana 1. Din imagini rezultă că un utilaj a fost serios avariat.

Alunecările de teren nu sunt chiar o raritate în perioadele ploiase, iar această iarnă a semănat mai mult cu un final de toamnă. CE Oltenia nu a comunicat public evenimentul.

Incidentul vine într-o perioadă în care Complexul Energetic Oltenia este sufocat de controale, atât pe linie de protecție a muncii, a siguranței salariaților la locul de muncă, dar sunt verificate și contractele comerciale.

Acum câteva zile, un alt salariat de la Cariera Roșiuța a filmat ceea ce compania a numit “o desprindere de material din taluzul lateral”, care a afectat “aliniamentul transportorului pe o lungime de aproximativ 50 m”. CE Oltenia a precizat atunci că zona este monitorizată și că salariații nu au fost niciun moment în pericol.

Nervii salariaților sunt întinși la maximul după accidentul de muncă din 17 ianuarie de la Cariera Jilț Sud, în care au murit trei oameni. Un accident care a făcut ca toată țara să vadă condițiile grele în care muncesc minerii, pe care politcienii refuză să îi pensioneze la 52 de ani, așa cum au promis.

 

Vizualizări: 5,762

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: