Actualitate

Vișan spune că producția de cărbune va fi afectată

Fostul secretar de stat din Ministerul Energiei, Doru Vișan, este de părere că producția de cărbune va avea de suferit o vreme, prin punerea la punct a carierelor miniere din punct de vedere tehnologic.

Pentru că ani în șir exproprierile au fost blocate, în general din cauza acțiunilor unor organizații așa-zis de mediu, tehnologia de lucru a fost adaptată la situație și asta a crescut riscul unor accidente de muncă.

După accidentul de muncă de la Cariera Jilț Sud, din 17 ianuarie, administrația se apleacă mai mult asupra siguranței exploatărilor. “Măsurile de securitate, strictețea lor, respectarea lor, conduc în general la o regresivitate privind producția. Dar, lucrurile se vor așeza într-o perioadă de timp”, a spus Vișan la Radio Infinit.

Acesta a spus că toate măsurile care se vor lua trebuie să țină cont de prevederile planului de restructurare. “Deocamdată avem probleme mari în aplicarea planului de restructurare, mă refer la programele investiționale”, a mai spus fostul secretar de stat, care este luat în calcul pentru un post în Directoratul Complexului Energetic Oltenia.

Doru Vișan nu crede că grupurile pe gaze vor fi gata până în 2026, mai chiar exclude o astfel de posibilitate.

Vizualizări: 1,546

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: