Actualitate

Controale la Complexul Energetic Oltenia

Inspectorii de muncă gorjeni au mers joi dimineața la Cariera Roșiuța, acolo unde zilele trecute a avut loc o alunecare de teren. De altfel, sunt controale peste controale la Complexul Energetic Oltenia, atât de la Inspecția Muncii, cât și de la Ministerul Energiei.

Inspecția Muncii a anunțat controale în carierele miniere din toată țara, pe tot parcursul lunii februarie, acțiunea fiind urmare a accidentului colectiv de muncă de la Jilț Sud, din 17 ianuarie.

Cu privire la alunecarea de teren de la Roșiuța, Complexul Energetic Oltenia a anunțat că zona este monitorizată. “În data de 31.01.2023, în jurul orei 13:00, la Cariera Rosiuta, la circuitul de transport al excavatorului ERC1400/04 – T544, s-a produs o desprindere de material din taluzul lateral, afectand aliniamentul transportorului pe o lungime de aproximativ 50 m. Producerea surparii a fost cauzata de lucrarile miniere de subteran din zona respectiva coroborat cu precipitatiile din ultima perioada. Zona este predispusa acestui fenomen si este monitorizata. Incidentul nu a produs pagube materiale la instalatia de transport si nu a pus in pericol salariatii”, a transmis CEO.

În privința verificărilor pe care le fac cei de la Ministerul Energiei, aceștia au luat la mână toate contractele comerciale din ultimii ani. 

Controlul a fost dispus de însuși premierul Nicolae Ciucă. Premierul a dispus ministrului Energiei ca toate contractele de achiziţii de la Complexul Energetic Oltenia să fie verificate şi să fie identificate motivele pentru care nu au asigurat condiţiile necesare pentru desfăşurarea activităţii, în special în carierele de exploatare a cărbunelui.

„Doresc şi dispun ca toate contractele de achiziţie de la Complexul Energetic Oltenia să fie verificate şi să fie identificate motivele pentru care aceste contracte de achiziţii nu au asigurat condiţiile necesare normale pentru desfăşurarea activităţii în interiorul complexului şi în special în carierele de exploatare a cărbunelui”, a fost mesajul lui Ciucă.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a precizat că a dispus extinderea controlului pentru toate achiziţiile făcute de Complexul Energetic Oltenia, în paralel cu verificarea programelor de investiţii şi modul de plată al furnizorilor. El a cerut ca în maximum 15 zile, directoratul CEO să vină cu un plan clar de investiţii, asigurarea echipamentelor de protecţie a muncii pentru personal, efectuarea transportului în condiţii de siguranţă şi orice alte măsuri necesare şi aşteaptă acest plan la sfârşitul săptămânii viitoare.

 

Vizualizări: 2,587

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: