Actualitate

Mai mulți bani extinderea unei cariere miniere 

Guvernul a aprobat marți, 31 ianuarie, o hotărâre ce vizează despăgubirile acordate proprietarilor imobilelor afectate de extinderea carierei Timișeni-Pinoasa a CE Oltenia. 

Astfel, doi proprietari din comuna Fărcășești vor primi mai mulți bani de la stat pentru imobilele afectate de lucrările ce vor fi realizate în vederea deschiderii şi punerii în exploatare a carierei miniere. 

Nemulțumiți de sumele primite drept despăgubire, proprietarii respectivi au acționat în instanță compania energetică, primăria din localitate și ministerul de resort, iar magistrații le-au dat câștig de cauză. 

”Prin acest act normativ, Executivul a aprobat modificarea anexei 2 la HG nr. 1121/2020 în vederea actualizării sumei individuale reprezentând despăgubiri pentru imobilele proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național „Deschiderea și punerea în exploatare a Carierei Timișeni-Pinoasa, județul Gorj, la o capacitate de 8.000.000 tone/an lignit”. Ca urmare a hotărârii definitive pronunțate de instanța de judecată în dosarul 3930/95/2021, suma alocată inițial de 16.172 de lei se suplimentează cu 100.582 lei”, au anunțat reprezentanții guvernului. 

Sumele aferente vor fi asigurate de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Energiei aprobat pentru anul 2023.

 

Vizualizări: 1,409

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: