Actualitate

Plaveti preia șefia CEO, în cel mai greu moment al companiei

Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia l-a numit astăzi în funcția de Președinte al Directoratului pe Iulius Dan Plaveti.

Acesta este singurul membru al Directoratului care nu a lucrat până acum în CE Oltenia și care nu este din Gorj.

Numirea acestuia vine într-un context în care doi dintre membrii Directoratului, Daniel Burlan și Marius Negru, sunt în preaviz până la jumătatea lunii februarie.

De asemenea, Plaveti ajunge la conducerea CE Oltenia într-un context extrem de dificil, în care compania este vizată de mai multe controale, ca urmare a accidentului colectiv de muncă de la Cariera Jilț Sud, din 17 ianuarie, în care au murit trei salariați.

Plaveti are experiență managerială, în trecut conducând companii precum TAROM și Hidroserv sau fiind în conducerea ANRE, Transelectrica și CFR Marfă. De asemenea, are experiență managerială și în mediul privat.

Va conduce acum o companie cu aproape 12 mii de salariați, cu patru termocentrale pe cărbune și una pe gaze, nefuncțională, dar și cu cariere miniere în Gorj și Mehedinți.

Mandatul lui Plaveti este pentru o perioadă de patru luni. Dacă va sta mai mult, va avea de dus la îndeplinire un plan de restructurare care presupune finalizarea anul viitor a unor parcuri fotovoltaice și în 2026 a unor grupuri pe gaze, proiecte aflate deocamdată pe hârtie.

 

Vizualizări: 5,067

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: