Social

Al doilea român care moare a doua zi după vaccinare

Un gorjean de 47 de ani și un argeșean de 45 de ani au murit la puțin timp după vaccinarea anti-covid. Primul a fost vaccinat cu Astra Zeneca, al doilea cu Pfizer.

 

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a explicat că Direcția de Sănătate Publică Gorj s-a autosesizat din presă cu privire la decesul bărbatului de 47 de ani. Bărbatul s-a vaccinat pe 28 februarie, a murit pe 1 martie, iar verificările au fost făcute pe 4 martie.

“În cursul zilei de 28 februarie a.c., persoana respectivă s-a prezentat la un centru de vaccinare din Bumbești-Jiu, unde i s-a administrat prima doză de ser produs de compania Oxford/AstraZeneca. În urma triajului medical, efectuat potrivit protocoalelor medicale, nu au fost indicate probleme cronice de sănătate. După administrarea dozei de vaccin, conform procedurii, bărbatul a rămas în spațiul de supraveghere postvaccinală timp de 15 minute, fără a prezenta modificări ale stării de sănătate, ulterior părăsind centrul de vaccinare”, arată CNCAV. 

A doua zi, pe 1 martie a.c., în jurul orei 8.00, în timp ce se afla la serviciu, persoana a suferit un stop cardio-respirator, situație care a impus solicitarea unui echipaj de prim-ajutor de la Ambulanță. “Persoanei i s-au aplicat manevrele de resuscitare atât în ambulanță, cât și în unitatea de primiri urgențe a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Târgu Jiu, iar în seara aceleași zile, în jurul orei 21.00, s-a declarat decesul pacientului. Investigațiile medicale efectuate în cadrul Secției Anestezie – Terapie Intensivă din SJU Târgu Jiu au evidențiat modificări caracteristice unui infarct miocardic acut întins”, a mai menționat sursa citată.

Autoritățile nu explică dacă decesul a avut sau nu o legătură cu vaccinul.

Îngrijorarea este crescută, pentru că pe 3 martie a mai murit un bărbat de 45 de ani, din Argeș, tot a doua zi după vaccinare, de data asta cu Pfizer/BioNTech. Nici acesta nu a avut reacții adverse în cele 15 minute de după vaccin. 

Iată ce a urmat: “Conform datelor furnizate către CNCAV, după patru ore de la administrarea vaccinului, pacientul a fost adus cu ambulanța la Compartimentul de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Orășenesc Mioveni, în urma unui episod de pierdere a conștienței suferit la domiciliu. La sosirea în unitatea medicală, pacientul avea o stare generală bună, fără a prezenta traumatisme. În urma investigațiilor specifice complexe, acesta a rămas sub supraveghere medicală, însă în seara aceleași zile, bărbatul a solicitat externarea pe propria răspundere, contrar avizului medical. În dimineața zilei de 3 martie, personalul medical de la Ambulanță, solicitat de familia acestuia, a declarat decesul bărbatului, la domiciliu. La acest moment, DSP Argeș a sesizat autoritățile competente în vederea efectuării procedurilor specifice pentru stabilirea cauzelor decesului. Conform medicului de familie al acestuia, persoana se afla în evidență cu dislipidemie și valori tensionale crescute”.

Vizualizări: 3,177

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: