Actualitate

Afaceri în creștere pentru firma care produce gips-carton

Producătorul de sisteme de gips-carton, tencuieli și gleturi Etex Building Performance (Siniat România), parte a Grupului Etex, a înregistrat în 2021 o cifră de afaceri de 295 milioane de lei, în creștere cu 20% față de anul 2020, datorită influenței pozitive a pieței construcțiilor rezidențiale, industriale si din segmentul logistic. Pentru acest an, Etex Building Performance estimează că volumul vânzărilor va crește cu 3-5%, în special datorită revenirii proiectelor comerciale și logistice.

În 2021, Etex Building Performance a investit un milion de euro pentru îmbunătățirea capacității logistice a fabricilor de la Turceni și Aghireșu, dar și pentru demararea proiectului de recuperare a gipsului de la Rovinari și retehnologizarea procesului de însăcuire la fabrica de la Aghireșu. 

Pentru anul acesta, compania are ca principal obiectiv implementarea instalației de recuperare a gipsului de la Rovinari.

„Strategia noastră a identificat din timp segmentele cu cel mai mare potențial de creștere și am putut dedica acțiuni calibrate pentru maximizarea impactului. În același timp, ne-am bucurat de evoluția favorabilă a pieței, care a fost peste așteptări. Începând din 2021 am format un departament specializat de Inside Sales, care a luat naștere tocmai pentru a putea răspunde mai bine solicitărilor partenerilor și pentru a fi mai aproape de businessul acestora, într-un context în care piața se schimbă într-un ritm accelerat. De asemenea, am mărit viteza, frecvența de comunicare și interacțiune cu clienții”, a declarat Andrei POPA, Commercial Director Romania & SEE, Etex Building Performance. 

La rezultatele pozitive ale companiei au mai contribuit și spectrul larg de soluții de protecție la foc oferite de divizia Promat, care completează sistemele de gipscarton Siniat. Promat oferă un pachet complet de sisteme și soluții de compartimentări, tubulaturi de ventilații, desfumare, etanșări la foc, protecții structurale. 

Mai mult, o creștere robustă a fost înregistrată de gama de ipsosuri și gleturi produsă la Aghireșu, care se bucură de o recunoaștere bună în rândul dezvoltatorilor din segmentul rezidențial, în special datorită orientării constructorilor către produse cu aplicare mecanizată, care eficientizează și măresc viteza de execuție.

Produsele din portofoliul Etex Building Performance au fost folosite în 2021 în cadrul unora dintre cele mai importante proiecte de construcții din țară, printre care AFI Tech Park, Marmura Residence, Hotel Autograph Collection, Birouri Makita, Cezara Residence și Avangard Residence din București, Palas Campus, Family Market Miroslava, Royal Town din Iași, Tomis Park, Wave Residence Mamaia, Mall Electroputere, Sala Sport Adrian Păunescu din Craiova, Prahova Value Center din Ploiești, sau UBC 0 in cadrul Iulius Town Timișoara.

Vizualizări: 1,694

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: