Actualitate

Acuzație de discriminare la CE Oltenia! Sindicalist: Colegii mei își plătesc din buzunar transportul!

Angajații Sucursalei Electrocentrale Ișalnița care nu locuiesc în Craiova sunt nevoiți să-și achite din propriul buzunar transportul la locul de muncă și retur. Această situație trenează de aproximativ un an, iar administrația companiei energetice nu a făcut nimic pentru a rezolva problema energeticienilor.

Liderii de sindicat afirmă că, acest caz, reprezintă o încalcare gravă a Contractului Colectiv de Muncă al salariaților, însă nimeni nu dorește să rezolve această situație.

„Colegii mei de la Ișalnița își plătesc transportul la locul de muncă din buzunarul lor. Știți că se încalcă Contractul Colectiv de Muncă de aproape un an de când colegilor mei nu li se plătește transportul? Avem în contract acest lucru și angajatorul este obligat să asigure transportul salariaților. Colegii mei care nu au domiciliul în Craiova și locuiesc la 20-30 de kilometri distranță nu li se decontează transportul. În aprilie se face un an de când se întâmplă acest lucru”, a anunțat Nicușor Văduva.

Cum a motivat conducerea CEO această situație

Sindicalistul a cerut explicații conducerii Complexului Energetic Oltenia pentru această problemă, însă răspunsul nu a fost cel așteptat. „Acum au motivat că sunt prea puțini pe anumite rute și prestatorii nu vor să vină să facă curse”, a mai precizat liderul de sindicat de la Termocentrala Ișalnița, Nicușor Văduva.

 

 

Vizualizări: 2,919

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: