Diaspora

Acum protestează și împotriva eolienelor

Activista de mediu Greta Thunberg, cea folosită de grupurile de interese în tot felul de proteste care au ca miză energia, a blocat vineri principalul drum de acces către palatul regal al Norvegiei.

Acum nu le mai convin nici turbinele eoline, pe motiv că ar fi construite pe păşunile folosite în mod tradiţional de populaţia indigenă sami.

Eu când vă spun că ăștia nu știu de capul lor! Nu au nicio problemă că se deplasează cu avionul de la un protest la altul, generând poluare, dar altfel îi deranjează orice. Măi, capete de cretă, orice activitate poluează. Asta e, sigur că trebuie să reducem pe cât posibil poluarea, dar fără să stăm pe întuneric.

Interesant este că, în Norvegia, Curtea Supremă a dat un verdict favorabil populației sami, care crește reni, dar în 17 luni nimeni nu a dărâmat eolienele. Mai mult, respectiva hotărâre judecătorească afectează și alte proiecte aflate în faza de dezvoltare - mine, reţele de electricitate sau parcuri eoliene - întrucât teritorii vaste sunt folosite de crescătorii de reni din populaţia sami, în special în centrul şi nordul Norvegiei.

Ce să și facă judecătorii! Ei judecă în baza unor legi date de unii care vor să pară ecologiști, iar apoi toată lumea se miră că legile nu pot fi respectate.

Vizualizări: 1,782

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Diaspora:

Citește și: