Eveniment

A plouat cu amenzi de Rusalii

Peste  550 de polițiști gorjeni au fost au fost în stradă în ultimele trei zile, pentru a se asigura că avem parte de sărbătorii liniștite.

În această perioadă, polițiștii au intervenit la 227 de evenimente, dintre care 167 au fost sesizate prin apelul unic de urgență 112.

În cele trei zile, polițiștii rutieri au acționat pentru depistarea conducătorilor auto care au consumat substanțe psihoactive, fiind efectuate 47 de testări cu aparatul Drugtest.

 De asemenea, au fost constatate în flagrant delict 16 infracțiuni, dintre care 13 în domeniul circulației rutiere și 3 sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținerea fără drept de substanțe interzise.

Trei persoane au fost reținute pentru 24 de ore și introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj.

Pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, polițiștii au aplicat peste 684 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 283.000 de lei, iar ca măsuri complementare, au fost reținute 75 de permise de conducere și au fost retrase 36 de certificate de înmatriculare.

“De precizat este faptul că în perioada 10 -13 iunie a.c., nu au fost comise fapte care să aducă atingere unui climat de ordine și siguranță publică a cetățenilor, nefiind înregistrate evenimente deosebite”, a comunicat IPJ Gorj.

În cursul celor trei zile, polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, alături de polițiști din cadrul Biroului de Siguranță Școlară, în colaborare cu lucrători ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Gorj și reprezentanții Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Gorj, au desfășurat activități informative în mai multe localități din Gorj, precum municipiileTârgu-Jiu și Motru, orașele Rovinari și Bumbești-Jiu și localitățile Turcinești, Văgiulești Samarinești și Mătăsari cu scopul prevenirii consumului de substanțe psihoactive.

 

Vizualizări: 1,346

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: