Eveniment

Accident cu șofer beat

Un gorjean din Urechești a fost condamnat zilele trecute la un an și două luni de închisoare, cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Fapta s-a petrecut pe 12 septembrie 2021, la ora 3.00 dimineața, când acesta conducea mașina pe DJ 663 Urechești, fiind sub influența băuturilor alcoolice, având o concentrație de alcool în sânge peste limita legală. La ora 04:24 a avut o alcoolemie de 2,16 g ‰, iar la ora 05:24 o alcoolemie de 1,89 g ‰, conform buletinului de analiză toxicologică.

Bărbatul le-a povestit polițiștilor că, după terminarea programului de lucru, în jurul orei 18:00, a mers la un magazin, iar pe drum a avut un eveniment rutier soldat cu pagube materiale. Conform propriilor susţineri, după ce a produs evenimentul rutier, a lăsat maşina la faţa locului şi a mers la domiciliu, unde a mâncat şi a băut 1 – 1,5 litri vin, după care a decis să revină la locul accidentului pentru a lua autoturismul. Iniţial a reuşit să deplaseze autoturismul până la intersecţia cu uliţa pe care îşi avea domiciliul, după care a mers acasă şi a mai băut un pahar cu vin şi a revenit la maşină. Atunci a fost oprit de polițiști, când încerca să plece cu mașina avariată.

Pe perioada termenului de supraveghere, bărbatul va presta muncă în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Drăguțești sau în cadrul Şcolii Gimnaziale Drăguţeti, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare. Sentința Judecătoriei Târgu Jiu de la finalul lunii mai nu este definitivă.

Vizualizări: 974

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: