Eveniment

A scăpat de amendă. Vezi cum!

Un ocol silvic din Gorj, care fusese amendat cu zece mii de lei de Garda de Mediu, a anulat în instanță procesul verbal.

Garda de mediu reținuse, în iunie anul trecut, în urma unui control, că a fost emisă autorizație pentru exploatarea masei lemnoase din partida ce se află într-o arie naturală protejată, fără ca Agenția Națională pentru Ariile Protejate-Serviciul Teritorial Gorj să emită condiții specifice privind punerea în valoare a arborilor din ariile naturale protejate. Astfel, a fost făcut un drum forestier în zona Cheile Sohodolului, de către o obște privată.

Procesul a fost câștigat pentru că ocolul silvic nu are personalitate juridică, fiind o subunitate care funcţionează în structura organizatorică a Direcţiei Silvice Gorj. Ca atare, nu poate avea calitatea de subiect activ al unei contravenții, după cum au constatat deja două instanțe de judecată.

“Față de considerentele expuse mai sus, instanța a apreciat că nu se mai impune analizarea celorlalte motive de nelegalitate sau aspectele ce țin de temeinicia actului atacat”, se arată în documentul de la instanță.

Vizualizări: 771

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: