Actualitate

A început judecata unui fost primar din Gorj. I se trage de la un WC de lux!

A început judecata fostului primar din Vladimir, Ion Ianăși. El a ajuns acum în fața instanței tot pentru fapte de corupție. Judecătorii Tribunalului Gorj i-au dat termen pe 14 februarie, de Ziua Îndrăgostiților.

De unde i se trage fostului primar? De la un WC pe care l-a construit la o școală cu 35 de elevi și care a costat 100 de mii de euro.

Investiția s-a realizat în perioada 2018-2019 de o firmă de casă a fostului edil, care a realizat numeroase lucrări în localitate. Anchetatorii au constatat că lucrarea a fost supraevaluată și că s-au întocmit documente în mod fictiv pentru a acoperi sumele alocate. În același dosar penal a fost trimis în judecată și dirigintele de șantier, care ar fi închis ochii la neregulile comise.

Fostul primar riscă închisoarea. El mai are o condamnare cu suspendare, la doi ani și nouă luni de închisoare, pentru abuz în serviciu. Primarul a fost acuzat atunci că a plătit pentru lucrările la un pod deși nu au fost finalizate. Între timp, Ianăși a pierdut funcția de primar și a revenit ca muncitor în cadrul primăriei, dar cum munca e grea, s-a pensionat pe caz de boală. Dacă are noroc să îi mai ia și instanța de judecată casa și la schimb să-i dea wc-ul, chiar devine un om realizat. 

Vizualizări: 1,312

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: