Eveniment

A furat camera de supraveghere din copac

Un bărbat din comuna gorjeană Bălești, tâmplar de meserie, a fost condamnat la 2.700 de lei amendă penală, după ce ar fi furat din pădure... o cameră de supraveghere. Sentința Judecătoriei Târgu Jiu din 21 februarie nu este definitivă.

Fapta s-ar fi petrecut în aprilie 2019, când suspectul a fost surprins de camera de supraveghere, în timp ce se deplasa cu o căruță prin pădure. Telefonul mobil al pădurarului, care era conecat cu camera, a semnalat mișcarea. După ce căruța a trecut de cameră, aceasta nu a mai transmis imagini. Suspectul a susținut că a găsit-o pe jos și chiar a predat-o pădurarului, dar cel mai probabil s-a speriat și el de fapta comisă.

Pădurarul a declarat în esență că nu l-a observat pe suspect când a sustras camera de supraveghere, însă a menționat că a observat că pe imaginile transmise de cameră apărea acesta însoțit de o altă persoană de sex masculin și că, după ce respectivul a trecut, camera nu a mai înregistrat sau transmis date. Pădurarul s-a deplasat în locul unde era amplasată camera și a constatat lipsa camerei de supraveghere. 

Camera de supraveghere era montată pe un copac cu ajutorul unei curele, iar locul de unde trebuia desfăcută cureaua nu se afla în raza de acțiune a camerei de supraveghere.

Chiar dacă suspectul a returnat camera de supraveghere, în dosar a fost reținut un prejudiciu de 1.200 de lei, pentru că aceasta nu a mai putut fi folosită.

 

Vizualizări: 1,212

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: