Eveniment

A fugit de la locul accidentului

Un gorjean din Bengești a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, după ce a făcut un accident și a fugit. Decizia Judecătoriei Târgu Jiu din 4 ianuarie poate fi atacată cu apel.

Fapta s-a petrecut în vara anului 2021. “În data de 10.08.2021, în jurul orei 08:40, inculpatul, în timp ce conducea pe strada Unirii, din Târgu Jiu, autoturismul marca VW Passat, la efectuarea virajului la dreapta, a acroşat roata faţă a bicicletei pe care se deplasa (...), împrejurare în care a rezultat vătămarea corporală a acestuia, care a suferit leziuni traumatice ce au necesitat pentru vindecare 12-14 zile de îngrijiri medicale, iar ulterior a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie”, se arată în documentul de la instanță.

Victima a povestit că, în timp ce conducea bicicleta personală, pe strada Unirii, la ieşirea de pe pasarelă, a fost depăşită de un autoturism marca VW Passat, care imediat a virat spre dreapta, prin faţa sa, astfel că roata din faţă a bicicletei a fost acroşată, împrejurare în care s-a dezechilibrat, fiind proiectat pe suprafaţa carosabilă.

Șoferul a oprit pe strada 16 Februarie, la o distanţă de aproximativ 100 m, după care a plecat. “Martorul a declarat că, în dimineaţa zilei de 10.08.221, în timp ce se afla în faţa locuinţei sale, situată pe strada 16 Februarie din Târgu Jiu, a auzit un zgomot puternic ce provenea din zona intersecţiei cu strada Unirii, iar când şi-a îndreptat privirea spre locul respectiv, a observat un biciclist căzut pe partea carosabilă şi un autoturism marca VW, de culoare gri, oprit în faţa locuinţei sale. Realizând că a avut loc un eveniment rutier, martorul s-a îndreptat către persoana căzută pe carosabil şi a constatat că prezenta leziuni la nivelul capului, care sângerau, motiv pentru care a ajutat-o să se ridice şi a condus-o pe trotuar, împreună cu bicicleta, pentru a fluidiza traficul în zonă. A mai arătat că până la sosirea ambulanţei, a ajutat persoana vătămată să îşi cureţe rănile produse cu ocazia accidentului de circulaţie, după care a apelat Serviciul de urgenţă 112, solicitând deplasarea la faţa locului a organelor de poliţie. A confirmat că niciuna din cele două persoane de sex masculin care au coborât din autoturismul marca VW nu a purtat discuţii cu persoana vătămată şi nu s-a interesat de starea de sănătate a acesteia, iar în momentul în care organele de poliţie şi-au făcut apariţia, conducătorul auto nu se mai afla la faţa locului”, mai arată sursa citată.

Termenul de supraveghere stabilit de instanță este de doi ani.

 

Vizualizări: 3,577

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: