Eveniment

Elev pedepsit după ce a condus băut

Un tânăr din Târgu Cărbunești, satul Cojani, elev la Colegiul Tehnic numărul 2 din Târgu Jiu, a fost condamnat la măsura educativă neprivativă de libertate a supravegherii pe o durată de 6 luni, pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Băiatul era minor atunci când a fost surprins la volan de oamenii legii. Decizia Judecătoriei Târgu Jiu din 4 ianuarie nu este definitivă.

Fapta s-a petrecut în septembrie 2020. “În noaptea de 22-23.09.2020, în jurul orei 02:40, inculpatul minor a condus pe drumurile publice, respectiv pe strada 9 Mai din Târgu Jiu, un autovehicul, fără a deţine permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule şi având o alcoolemie peste limita legală (la ora 03:00, inculpatul avea o alcoolemie de 2,27 g ‰, iar la ora 04:00 avea o alcoolemie de 2,01 g ‰), împrejurare în care a şi produs un accident de circulaţie soldat cu pagube materiale”, se arată în documentul de la instanță.

Tânărul a acroșat o mașină pe care a depășit-o, dar și-a continuat drumul și a lovit o mașină parcată.

Băiatul a recunoscut comiterea faptei, declarând că a băut acasă 2500 ml bere cu alcool marca Newmarkt, fără a mânca, după care, deşi nu deţinea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, a condus pe drumurile publice autoturismul marca Ford Focus aparținând mamei sale.

Acum, tânărul este obligat să urmeze un curs de formare profesională și să se prezinte la serviciul de probaţiune, la datele fixate de acesta, pe durata executării măsurii educative neprivative de libertate.

Vizualizări: 638

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: