Actualitate

A falsificat data expirării unor produse

Un supermarket din Gorj a fost amendat de Direcția Sanitar-Veterinară cu suma de 12.000 lei, pentru că a falsificat data expirării unor produse. „La data şi ora controlului, pentru o serie de produse (peşte, brânză, carne de porc) existau neconcordanţe (privind termenul de valabilitate) între eticheta originală şi cea de la vitrina de expunere“, a transmis DSV Gorj

Două magazine alimentare au fost amendate cu zece mii de lei fiecare, pentru expunerea la comercializare a unor preparate din carne cu etichetare incompletă, care nu ofereau suficiente elemente de identificare consumatorilor. 

Și o brutărie a fost amendată cu zece mii de lei, pentru că spaţiile şi echipamentele erau neigienizate şi prezentau zone degradate şi cu acumulări de murdărie. Nu exista un spațiu destinat spălării navetelor, acestea nefiind igienizate adecvat. Aici a fost interzisă activitatea de producție până la remedierea tuturor neconformităților.

În timpul controalelor efectuate au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale, reprezentând 3 avertismente scrise şi 11 amenzi în cuantum de 64.500 lei, unor operatori/persoane fizice din Fărcăşeşti, Motru, Peştişani, Samarineşti, Târgu-Jiu, Turburea şi Turcineşti.

Vizualizări: 837

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: