Eveniment

A băut la serviciu și s-a urcat la volan

Un gorjean din Cătunele a fost condamnat zilele trecute la opt luni de închisoare cu suspendare, pentru că s-a urcat băut la volan.

Fapta s-a petrecut acum un an. "În fapt, instanța reține că, în seara zilei de 31.03.2023, membrii unui echipaj de poliţie din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Motru, în timp ce se aflau pe raza comunei Cătunele, sat Dealul Viilor, au oprit în trafic autoturismul marca Ford Focus, condus de inculpat. Întrucât inculpatul emana halenă alcoolică, organele de poliţie au solicitat să fie testat cu aparatul alcooltest, acesta a fost de acord, constatându-se că inculpatul avea o concentraţie de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Motru, unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Buletinul de analiză toxicologică alcoolemie a relevat cantităţile de 1,26 g %o şi 1,17 g %o alcool pur în sânge la cele două probe recoltate de la inculpat", se arată în documentul de la Judecătoria Motru.

Șoferul și-a recunoscut fapta. A spus că, în timp ce se afla la locul de muncă (construcţii), a consumat băuturi alcoolice, după care s-a deplasat la domiciliul unui coleg, unde avea parcat autoturismul. A condus pe DJ 671 aproximativ 100 metri, după care a virat stânga, pentru a ajunge la domiciliul concubinei sale, iar după aproximativ 200 metri a fost oprit de un echipaj de poliţie.

Sentința Judecătoriei Motru din 6 martie nu este definitivă.

Vizualizări: 1,012

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: