Actualitate

40 de investitori au pus ochii pe activele CE Oltenia

Bătălie mare între investitorii care vor să intre în societăți mixte cu Complexul Energetic Oltenia, societăți care să atragă fonduri pentru a face grupurile pe gaze și parcurile fotovoltaice.

Cum CE Oltenia are terenurile și infrastructura, iar banii vin din Fondul de Modernizare și alte surse, normal că bătălia este mare. Comisia Europeană refuză să lase CE Oltenia să facă aceste investiții și condiționează aprobarea planului de restructurare de înființarea acestor societăți mixte cu investitori așa-ziși strategici.

„Avem 40 de posibili parteneri din Europa şi Asia, iar acum sunt în faza de primire a ofertelor neangajante şi se aşteaptă ca în septembrie să intre în etapa de oferte angajante. Vorbim de SPV-uri (special purpose vehicle) sau companii de proiect pentru că este clar şi a devenit clar pentru toată lumea că nu mai putem susţine singuri acest plan de restructurare“, a declarat Lăcrămioara Diaconu Pinţea, membru în directoratul CE Oltenia, în cadrul emisiunii de business ZF Live. 

Compania are în vedere construirea a două centrale pe gaze cu o capacitate totală de 1.300 MW şi 8 parcuri fotovoltaice de aproximativ 700 MW, la care se va adăuga o reabilitare unei minihidrocentrale. Pentru fiecare astfel de investiție ar putea fi realizată o societate mixtă.

Vizualizări: 6,231

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: