Social

Zeci de apeluri pentru adopția de animale

Paginile de socializare sunt pline de apeluri pentru adopția unor pui de pisică sau de câine. Din păcate, mulți oameni nu înțeleg să sterilizeze animalele și abandonează puii.

“Bună seara! Poate se găsește căsuță și pentru aceste minunății”, scrie cineva lângă o poză cu o pisică și trei pui.

“La mine la bloc a fost abandonat acest băiețel de 2 luni si jumate, i-am facut băiță, dar nu il pot tine, după cum știți am multi, daca rămâne afară va fi mâncat de câini, găsim o căsuța e slab mort, Rovinari”, a postat cineva din Rovinari, în fotografie fiind un pisicuț.

“Am nevoie urgent de cineva care poate adaposti aceste trei fetite pana la gasesc o familie. Sunt deparazitate si zilele astea urmeaza vaccinul”, este mesajul care însoțește fotografii cu cățeluși. 

“Vor muri de foame la propriu, mamă cu doi pui. Au fost aruncati la drumul judetean, s-au adapostit in curtea scolii dar s-a luat vacanta. Se vede disperarea in ochii lor. Nu are cine sa le dea mancare. Eu m-am dus si ma mai duc pana maine la o scoala gimnaziala din apropiere, dar dupa aceea eu nu pot face naveta la ei din Motru Va roooog... sa nu-i lasam sa moara. Gorj Slivilesti”, este un alt mesaj.

Și sunt zeci de mesaje doar pe grupul Protecția Animalelor Gorj. Găsiți acolo și informații despre campaniile de sterilizare a animalelor. 

Conform legii, abandonarea si/sau alungarea unui animal a carui existenta depinde de îngrijirea omului este strict interzisă. De menționat este faptul că, potrivit legii, abandonul constă  în lasarea unui animal aflat în proprietatea și îngrijirea omului, pe domeniul public, fără hrană, adăpost si tratament medical. Legea mai spune că aceste contravenții se sancționează cu amenzi care pornesc de la 1.000 până la 3.000 de lei.

Vizualizări: 735

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: