Actualitate

Zeci de amenzi împărțite de ITM Gorj

Inspectorii de muncă din gorjeni au încheiat, săptămâna trecută, un număr total de 70 procese-verbale de control, atât în domeniul relațiilor de muncă, cât și în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. 

Au fost aplicate 43 de sancțiuni contravenționale în cuantum de 222.500 lei și trasate 215 măsuri obligatorii în vederea intrării în legalitate.

„Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj reamintește angajatorilor faptul că, potrivit prevederilor Legii numărul 108/1999 pentru înființarea și organizarea Inspecției Muncii, republicată și actualizată, constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei neîndeplinirea sau îndeplinirea parţială de către entitatea controlată a măsurilor dispuse de către inspectorul de muncă, la termenele stabilite de acesta”, a precizat George Romanescu, inspector-șef al ITM Gorj.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj va intensifica acțiunile de verificare, în toate domeniile de activitate, pentru combaterea muncii nedeclarate și subdeclarate, precum și pentru respectarea normelor de securitate și sănătate în muncă de către toți angajatorii județului Gorj.

Vizualizări: 975

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: