Actualitate

Vrea să redeschidă o veche carieră. Acum e arie protejată!

O societate din Lelești a inițiat demersurile pentru desfășurarea de lucrări miniere în cariera Cornul Pietrii din comuna Padeș. Exploatarea este amplasată în aria protejată de interes comunitar din rețeaua Natura 2000 Platoul Mehedinți.

Amplasamentul se află în satul Apa Neagră. ”Pe locul propus a existat o carieră veche care are conturată o suprafață inițială care poate constitui vatra unei exploatări noi. Proiectul constă în organizarea activităţii de exploatare a rocilor carbonatice care pot fi utilizate în industria materialelor de construcție. Exploatarea Cornul Pietrii are ca obiectiv deschiderea, pregătirea şi valorificarea zăcământului de calcare într-o carieră. Pentru realizarea obiectivului s-a propus executarea lucrărilor miniere pe o suprafaţă de 0,0329 kmp care va fi amplasată pe un teren proprietatea societății obținut prin cumpărare și alipire a trei parcele din UAT Padeș”, se arată în memoriul de prezentare depus de SC Paralela 45 SRL la APM Gorj pentru obținerea acordului de mediu. 

Investiția se ridică la circa 5 milioane lei. Pentru a justifica necesitatea implementării acestui proiect, investitorul a arătat că accesul în perimetru se va realiza pe drumuri existente, nefiind necesare drumuri suplimentare, că va fi asigurată exploatarea pietrei pentru cel puțin 10 ani și că în acest fel vor fi create noi locuri de muncă pentru oamenii din zonă.

”Zona locuită cea mai apropiată se găseşte la cca 2,0 km- satul Apa Neagră față de perimetrul obiectivului. Zonele locuite nu sunt afectate de funcţionarea acestuia. Efectul asupra comunităţii poate fi benefic prin atragerea forţei de muncă din zonele apropiate”, mai scrie în document. 

Vizualizări: 4,380

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: