Politică

Vor să schimbe legile ca să termine hidrocentralele de pe Jiu

Purtătorul de cuvânt al PSD, senatorul Radu Oprea, spune că ar putea fi modificat cadrul legislativ în cazul unor hidrocentrale fără aviz de funcţionare.

"Priorităţile PSD sunt cele referitoare la susţinerea programului de guvernare pe toate domeniile de activitate, începând cu economie, sănătate, agricultură şi aşa mai departe. Aceasta este prioritatea noastră şi sigur că sunt şi chestiuni punctuale, specifice. Spre exemplu, ştiu că lucrează în acest moment colegii din Senat la iniţiative legislative care au reieşit ca necesitate din interiorul comisiei de anchetă referitoare la analiza creşterii preţurilor la energie şi gaze. Este vorba despre acele hidrocentrale care nu au aviz astăzi şi, din discuţiile cu reprezentanţii Ministerului Mediului, ai autorităţilor competente, a reieşit că s-ar putea modifica cadrul legislativ, astfel încât acei 600 de MW care ne-ar fi extrem de necesari în acest moment să poată să fie puşi în funcţiune cât mai repede", a afirmat Oprea la finalul Consiliului Naţional al PSD.

Problema este veche de câțiva ani, politicienii promițând de nenumărate ori că vor găsi modalități de reluare a lucrărilor la hidrocentralele de pe Jiu, în care s-au investit deja 150 de milioane de euro.

Doar USR se opune, teoretic, și niște așa-ziși ecologiști, deși peste tot în lume există hidrocentrale care produc energie curată.

Vizualizări: 3,527

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: