Politică

Autoritățile ne cer să stingem becul ca să avem facturi mai mici

Mihai Culeafă, președintele ANPC, a transmis într-o conferință de presă că operatorii economici din energie trebuie să îi educe pe consumatori să stingă lumina în camera în care aceștia nu își mai desfășoară activitatea pentru a fi siguri că nu vor apărea costuri mai mari.

Având în vedere că de mâine, 1 februarie, va intra în vigoare ONG cu numărul 3, ANPC le cere operatorilor să simplifice formatul facturilor astfel încât să fie pe înțelesul tuturor.

De asemenea, acesta le cere operatorilor de energie o modalitate mai ușoară prin care se poate evalua consumul de referință și modul în care le vor transmite consumatorilor când vor depăși consumul.

„Ne-am confruntat cu facturi total disproporționate ale unor consumatori ce reușeau să fie într-o zonă de confort. Va trebui să depuneți dirigente ca la nivelul fiecărui operator economic în momentul în care sunt confruntați cu disfuncționalități, să vedem cum putem să naștem un sistem de alarmare înainte de a emite facturile”, a precizat Culeafă.

ANPC le mai cere acestora să realizeze un calendar de implementare cu viitoarele măsuri pentru a exista o comunicare mai bună și să elaboreze un document din care să reiasă obligativitatea de citire a cifrelor menționate pe blocul de măsură.

Vizualizări: 1,457

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: