Politică

Voiculescu, “trimis la plimbare” de Iohannis?

Președintele Klaus Iohannis le-a cerut liberalilor schimbarea ministrului sănătății, Vlad Voiculescu, conform surselor politice.

În PNL deja s-au strâns rândurile pentru desemnarea persoanei carea l-ar putea înlocui pe Vlad Voiculescu, în contextul conflictului dintre acesta și premierul Cîțu.

Este greu de crezut că useriștii vor accepta o astfel de decizie. Luni seară, Barna a declarat faptul că atât Voiculescu, cât şi ceilalţi miniştri ai Alianţei USR PLUS se bucură de o susţinere „neechivocă şi foarte clară”.

Potrivit acordului de coaliție semnat de președinții PNL, USR PLUS și UDMR, nu există o prevedere care să îl blocheze pe premier să remanieze un ministru, fie el și de la alt partid din coaliție, însă lucrurile nu sunt atât de simple pentru premier, cum ar părea inițial.

Vicepremierul Dan Barna, liderul alianției USRPLUS, a spus recent că fiecare partid din coaliție își evaluează propriii miniștri, iar o decizie privind remanierea unui membru din Cabinet nu va putea fi luată de premierul Florin Cîțu fără acordul USR-PLUS. 

În replică, prim-ministrul a spus că remanierea este doar decizia premierului, acesta având ultimul cuvânt.

Vizualizări: 2,039

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: