Politică

Virgil Popescu e preocupat, mai nou, de corupția din minerit - Unde au mers specialiștii Antifraudă!

Specialiștii din cadrul Direcției Antifraudă, Integritate și Inspecție au desfășurat în data de 17 mai 2023, o activitate de prevenire a corupției la Complexul Energetic Valea Jiului S.A., Societate aflată sub autoritatea Ministerului Energiei.

În cadrul activității au fost prezentate, atribuțiile compartimentului Antifraudă, Anticorupție, Strategia Națională Anticorupție 2021 -2025, termenul de funcționar public conform Legii nr.286/2009 privind codul penal, consolidată, cu modificările și completările ulterioare, prezentarea legislației privind infracțiunile de corupție și celor asimilate infracțiunilor de corupție, noțiuni generale despre corupție, obligația de sesizare, avertizorul de integritate, etica și deontologia profesională, precum și prezentarea de cazuri concrete în care au fost săvârșite fapte de corupție.

La această activitate a participat personalul de conducere și de execuție din cadrul Societății, arată informarea publică a Ministerului Energiei.

Complexul Energetic Valea Jiului funcționează de la sfârșitul lunii aprilie a acestui an.

Complexul Energetic Valea Jiului ar fi trebuit să fie funcțional din 9 ianuarie. Acest lucru nu s-a întâmplat însă pentru că activele viabile de la CEH nu au fost date în plată. Ministerul Energiei dăduse în ianuarie un nou termen pentru rezolvarea problemelor din mineritul Văii Jiului, luna aprilie.

Complexul Energetic Valea Jiului, pe scheletul SNIM

Ministrul Energiei a anunțat din noiembrie anul trecut a fost înființat Complexul Energetic Valea Jiului. În fapt a fost schimbată denumirea Societății Naționale de Închideri Mine Valea Jiului și mutat sediul, în cel al CEH, potrivit Gazeta de Dimineață.ro.

Director, din septembrie, la societatea care s-a ocupat de închiderea minelor Petrila, Paroșeni și Uricani, devenită între timp Complexul Energetic Valea Jiului, este nimeni altul decât administratorul special al CEH, Cristian Roșu.

 

 

 

 

 

 

 

Vizualizări: 2,210

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: