Actualitate

Virgil Popescu a cerut schimbarea șefului CE Oltenia. Cine mai e vizat!

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a  anunțat că a fost finalizat raportul corpului de control privind accidentul mortal de la cariera Jilț Sud. Popescu cere demiterea președintelui Complexului Energetic Oltenia, Daniel Burlan, și a unui membru al Directoratului, Marius Negru.

„Solicit Consiliului de Supraveghere eliberarea din funcție a președintelui, respectiv a domnului Daniel Burlan şi Marius Negru. Punerea în pericol a unor angajați este inacceptabilă. Este inadmisibil. Din păcate, acest lucru s-a întâmplat la CE Oltenia şi folosirea unor maşini vechi de 40 de ani este inadmisibilă. Gradul de uzură este conform duratei”, a mai transmis Popescu.

Totodată, ministrul Energiei a cerut și schimbarea directorului Direcției comerciale responsabil cu achizițiile în companie, dar și demiterea responsabilului cu reabilitarea drumurilor, precum şi identificarea persoanelor care au întocmit caietele de sarcini.


„Responsabilitățile sunt în curs de cercetare. Noi nu facem cercetare penală, ci administrativă. (...) Vreau să subliniez această diferență, noi nu stabilim vinovați”, a spus Virgil Popescu, într-o conferință de presă.

„Voi fi cât se poate de transparent în procesul de control de la Complexul Energetic Oltenia. Vom continua extinderea controlului privind toate achizițiile, vrem să vedem exact ce s-a întâmplat acolo”, a spus Virgil Popescu.

După accidentul de la Jilț Sud, în care trei oameni au murit, șeful Sucursalei Miniere Jilț, Florentin Gheorghescu, a demisionat, iar alți doi șefi din cadrul instituției au fost înlocuiți.

Vizualizări: 2,058

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: