Actualitate

Surse: Burlan va fi sacrificat. Cine vine!

Valul de furie produs după accidentul de muncă de marți, de la Cariera Jilț Sud, în care au murit trei oameni, nu s-a oprit. Se pare că nici valul de măsuri administrative, care îi va lovi în aceste zile și pe directori. Asta și ca să își salveze pielea ministrul Energiei, căruia i s-a cerut să plece de la cel mai înalt nivel. Dar, nu vrea.

Directoratul Complexului Energetic Oltenia era nefuncțional la momentul accidentului, fiind format din Daniel Burlan - președinte și Marius Negru - membru. Ambii vor fi nevoiți să plece, spun sursele noastre, iar cel care va prelua efectiv conducerea companiei va fi Dan Iulius Plaveti, despre care nu știm prea multe, doar că are un CV de șef și o față de om stresat. A fost șef la ANRE, la Tarom, experiență de conducere ar avea, dar CE Oltenia trece printr-o perioadă dificilă, printr-un program de restructurare și nu de experimente are nevoie.

Daniel Burlan, cu bune și cu rele, este un om care știe partea de minerit, pentru că a lucrat aici toată cariera lui. Este singurul din Directorat care știe cum a fost negociat planul de restructurare și toate dedesubturile acestuia. Dacă îl scot acum pe Burlan din Directorat și rămâne Plaveti cu Cosmin Trufelea și Ion Bălășoiu, mă tem că se vor uita unii la alții atunci când vor fi de luat decizii sensibile.

Sursele spun că va fi completat Directoratul cu Doru Vișan, un bun specialist, dar care este totuși din afara companiei, și să vedem care va fi al cincilea.

Una peste alta, a schimba complet conducerea unei companii de mărimea CE Oltenia nu poate fi de bun augur nici pe timp de stabilitate economică. Cu atât mai puțin în plină criză energetică, în plin plan de restructurare care trebuie să se termine cu închiderea mineritului în câțiva ani, într-o perioadă în care sute de salariați trebuie înlocuiți în fiecare lună, din cauza pensionărilor anticipate și așa mai departe.

Știm că demisiile sau demiterile satisfac publicul, dar nu rezolvă problemele. Eliminați cauzele, că de amendat efecte... suntem sătui! 

 

Vizualizări: 11,104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: