Eveniment

Vinul și șofatul i-au adus o condamnare

Un gorjean a fost condamnat definitiv la opt luni de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei, pentru că a condus băut, după ce la Judecătoria Târgu Jiu reușise să scape cu un simplu avertisment. Curtea de Apel Craiova a întors însă decizia, în urmă cu două zile.

Fapta s-a petrecut într-o noapte de aprilie a anului trecut, când bărbatul a condus pe strada Preajba Mare din municipiul Târgu Jiu autoturismul marca Ford Focus, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

“Pe parcursul cercetărilor s-a stabilit că, în seara de 24.04.2021, în intervalul orar 20:00 - 22:00, inculpatul a consumat la domiciliul unui prieten din localitatea Preajba Mare, circa 500 ml vin de tară şi în tot acest interval de timp a mâncat o friptură cu salată.

Deşi a realizat că se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, în jurul orei 00.00, inculpatul a urcat la volanul autoturismului descris mai sus, cu intenţia de a se deplasa în direcţia strada Calea Bucureşti.

În timp ce se deplasa pe strada Preajba Mare, inculpatul a fost oprit de organele de poliţie, iar la controlul efectuat, s-a constatat că emana halenă alcoolică. Procedându-se la testarea acestuia cu aparatul etilotest, la ora 00:05 s-a înregistrat o alcoolemie de 0,64 mg/l vapori de alcool în aerul expirat.

La solicitarea agenţilor de circulaţie, inculpatul s-a deplasat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Tg-Jiu, unde i s-au recoltat mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei”, se arată în documentul de la instanță.

Târgujianul va trebui să respecte mai multe măsuri pe durata termenului de supraveghere de doi ani.

Vizualizări: 1,041

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: