Politică

Vîlceanu nu mai vrea USR în guvern. Ce soluție are!

Ministrul Finanţelor, Dan Vîlceanu, susține că preferă varianta unui guvern minoritar.

”Un guvern PNL-UDMR. Eu nu înţeleg de ce se pune problema – voturile PSD sau voturile USR sau… Până la urmă, noi, în 2020, am avut guvern minoritar. Am depins de PSD, am depins de USR, UDMR anul trecut nu era în alianţă cu noi. Nu înţeleg de ce trebuie să ne raportăm la un partid sau altul. Dacă se va concretiza acest scenariu, cu guvern minoritar, mergi în Parlament şi, acolo, în funcţie de proiect, partidele decid. Eu nu cred, de exemplu, că dacă noi venim cu o variantă de desfiinţare a SIIJ, USR poate vota împotrivă. Fie că e în guvern, fie că nu. Sunt convins că USR nu va putea explica electoratului propriu de ce nu a votat desfiinţarea SIIJ. Cum, de asemenea, nu cred că atunci când va ajunge în Parlament PNI “Anghel Saligny”, PSD poate să voteze împotrivă, nu cred”, a explicat deputatul de Gorj, ministru al Finanțelor.

În ceea ce priveşte condiţiile în care ar mai fi luată în calcul reluarea negocierilor cu USR-PLUS, Vîlceanu afirmă că foştii parteneri de guvernare trebuie să accepte că Florin Cîţu rămâne premier şi să admită că Programul “Anghel Saligny” este necesar oamenilor care trăiesc în comunităţi rurale fără apă, fără gaze, fără asfalt.

Sâmbătă sunt alegeri la PNL, președinția fiind disputată de Orban și Cîțu. La USR, Cioloș și Barna au intrat în turul al doilea, urmând ca președintele să fie decis în câteva zile.

Vizualizări: 1,635

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: