Social

Victorie fără emoții pentru CSM Târgu Jiu, cu Laguna București

CSM Târgu Jiu a obținut sâmbătă cea de a treia victorie consecutivă din Liga Națională de Baschet Masculin Getica 95, după ce a trecut fără emoții de Laguna București, scor 91-74. Baschetbaliștii gorjeni au ajuns la cel de-al 5-lea succes stagional. Bosniacul Arsenije Vuckovic a fost cel mai bun marcator al gorjenilor cu 25 de puncte marcate, iar americanul Dimitrius Underwood a terminat partida cu un triple-double. 

La joc au asistat președintele Federației Române de Baschet, doamna Carmen Tocală și antrenorul federal, Claudiu Fometescu, iar CSM Târgu Jiu și-a trecut în cont o nouă victorie, după un meci pe care l-a dominat în cea mai mare parte. În prima parte, oaspeții de la Laguna au pus ceva probleme pe tabela de marcaj, dar băieții antrenați Kresimir Basic au gestionat foarte bine finalul primei reprize, dar și partea secundă a meciului. Gorjenii s-au impus în toate cele patru secvențe ale partidei: 20-16, 23-20, 24-18, 24-20. 

Kresimir Basic a vorbit la conferința de presă despre importanța câștigării acestui meci, dar și ce a făcut în opinia sa diferența în confruntarea cu Laguna.

Kresimir Basic, antrenor CSM Târgu Jiu: ”Este o victorie foarte importantă care ne menține șansele pentru faza superioară, dar va fi luată în calcul și dacă coborâm în play-out. În ceea ce privește meciul, a fost un meci destul de bun, în ciuda unor căderi. Când am reușit să fim foarte agresivi în apărare și am dat drumul la contraatac, am reușit să creăm o diferență consistentă. Trebuie să dăm tot ce avem mai bun și în continuare, să luptăm pentru fiecare minge și la final vom putea vedea ce vom obține. Dacă oponentul va fi mai bun îi vom strânge mâna și îl vom felicita.Am creat un spirit de echipă, avem jucători constanți ca Dimitrius, dar și alții care ies la rampă în diferite partide. Este un avantaj că oricine poate fi omul meciului de la etapă la etapă. Când intră pe parchet, trebuie să dea maximum”.

Dimitrius Underwood, a fost declarant cel mai bun om de pe teren, autor al unui triple-double. Dimitrius Underwood a terminat meciul cu 17 puncte, 11 recuperări și 10 pase decisive, pentru un indice de +32 la eficiență.

Dimitrius Underwood, CSM Târgu Jiu: ”A fost un meci dificil, însă noi am jucat destul de bine, ne-am executat strategia și este o victorie a echipei, un efort colectiv. Nu am un secret anume pentru evoluțiile mele, încerc să mă relaxez pe parcursul meciurilor. Sunt un om credincios, cred foarte mult în Dumnezeu, mă rog mult și asta mă face să-mi mențin calmul. Staff-ul a format o echipă bună, este o chimie bună între jucători. Am spații de pătrundere, dar avem și aruncători care pot profita de pasele mele. Ca să intrăm la play-off, trebuie să fim din ce în ce mai buni. Va fi o luptă acerbă, chiar dacă vorbim de Timișoara sau alte echipe”.

Vizualizări: 502

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: