Politică

Victor Ponta îi face lași pe parlamentarii gorjeni  

Victor Ponta îi consideră vinovați pe parlamentarii gorjeni de situația în care este pus acum  Complexul Energetic Oltenia și lasă să se înțeleagă și de ce sunt lași aleșii din Gorj. 

Fostul premier al României, Victor Ponta, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o emisiune transmisă live de Gândul, fiind întrebat și de situația de la Gorj a CEO. Acesta a vorbit despre problema privind închiderea a două grupuri de la termocentralele Rovinari si Turceni. 

Ponta s-a declarat afectat de situația de la Complexul Energetic Oltenia, din Gorj, acolo unde a fost la rândul său parlamentar și unde oamenii erau uniți atunci în rezolvarea unor probleme majore.  „Toată lumea spunea că trebuie să luptăm pentru acest complex, că nu se poate să renunțăm la el. Dar a ieșit domnul Virgil Popescu și a spus că a devansat închiderea, adică le închidem chiar din iunie că așa am promis în PNRR. E vrăjeală totală, minciună. Polonia și Germania își redeschid minele. Dar au pus cei de la USR în PNRR ,și asta nu e glumă, că până la 31 martie poți să trimiți la Bruxelles că 'Domnule eu nu vreau să închid minele' și nu se supără nimeni, nu se întâmplă nimic că e criză de energie și să nu luăm din Rusia”, a explicat fostul premier pentru sursa citată, acuzând apoi parlamentarii de Gorj că sunt lași și nuanțând aceste acuze cu situația generală din țară: „Dar nu a ieșit un deputat de Gorj, PSD ori PNL, ce o fi acolo, AUR nu cred dacă e, dar un primar care să spună ceva. Zice unul ‚frate-miu e în Comitetul Director de la nu știu ce, cumnatul meu e șef la Direcția….’ Dau niște exemple așa. Ce rost are să spunem că toți ai noștri sunt la stat, salariile sunt bune, mașina, mă rog e Duster dar e, telefonul e telefon. Păi tot ne închid ăștia, ce rost are, că uite tu ai strigat și la ce ți-a folosit’ Și astfel recunoști toată România în chestia asta. De ce suntem atât de lași?”

Ministrul Energiei a declarat recent că România şi-a asumat anul 2032 pentru închiderea producţiei de energie pe cărbune, iar termenul pentru trecerea în conservare a două unităţi de la Rovinari și Turceni a fost devansat pentru luna iunie a acestui an.

Vizualizări: 1,721

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: