Politică

Incă doi concurenți la șefia AEP, alături de Toni Greblă

Ședința Parlamentului în care se votează noul președinte AEP a fost amânată dar PSD a anunțat deja că Toni Greblă va fi în continuare  susținut de social-democrați pe lista de candidați pe care au mai apărut două persoane.

În total sunt trei candidați pe postul pentru care gorjeanul Toni Greblă a primit deja aviz pozitiv, înainte de prelungirea termenului de înscriere. 

Comisiile juridice ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au dat aviz favorabil, marţi pentru încă o candidatură, cea a lui Cristian Preda, propus de USR.  Preda este cel de-al treilea candidat pentru funcţia de preşedinte al AEP, după Iulia Andreea Băbeanu de la AUR şi Toni Greblă de la PSD.

PSD nu a venit cu un nou nume și continuă să îl susțină pe Toni Greblă, care a trecut deja de audieri. „Domnul Toni Greblă a fost audiat în Parlament, a fost trecut, este pe lista de vot, nu pot să iau un drept al cuiva. Am înțeles că au fost probleme fiindcă a fost termenul prea scurt pentru înscrieri. N-am avut nicio problemă, am prelungit acest termen. S-a mai înscris cineva în această perioadă, din partea USR parcă. Eu cred că Parlamentul a găsit disponibilitatea asupra unei cereri și am prelungit termenul cu încă trei săptămâni”, a precizat  președintele PSD, Marcel Ciolacu.

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente va fi ales de plenul reunit al Parlamentului într-o şedinţă ce urmează să fie stabilită în curând.

Vizualizări: 774

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: