Politică

Guvernul, obligat să organizeze alegeri locale parțiale

Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, a anunţat că a câştigat procesul împotriva Guvernului şi a obţinut în instanţă obligarea Executivului să organizeze alegeri locale parţiale.

Sunt peste 50 de localităţi în cazul cărora sunt îndeplinite condiţiile pentru organizarea alegerilor locale parţiale. Două sunt din Gorj – Turceni și Logrești, după ce primarii aleși în funcție și-au dat demisia.

Potrivit legii, Guvernul este obligat la organizarea alegerilor locale parţiale în termen de 90 de zile de la momentul vacantării mandatului de primar ori de la dizolvarea consiliului local.

„Obligă pârâtul GUVERNUL ROMÂNIEI la emiterea hotărârii de Guvern prin care să stabilească data organizării alegerilor parţiale locale şi să declanşeze procedura de organizare a acestor alegeri pentru funcţia de primar şi pentru consiliul local în toate circumscripţiile electorale care sunt evidenţiate în situaţia centralizată emisă de Autoritatea Electorală Permanentă, ca fiind circumscripţii electorale în care mandatul de primar a devenit vacant, respectiv consiliul local a fost dizolvat”, se arată în soluţia instanţei de fond a Curţii de Apel Bucureşti.

Decizia instanţei nu este definitivă.

Vizualizări: 839

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: