Eveniment

Va face închisoare după ce s-a urcat beat la volan

Un bărbat din Novaci va merge la închisoare pentru un an și patru luni, după ce s-a urcat beat la volan, fără a avea permis de concucere. A fost prins după ce a izbit mașina de un gard.

Pedeapsa cu executare este destul de rară în astfel de ocazii, totuși a fost menținută de Curtea de Apel Craiova, poate și pentru că bărbatul mai avea o pedeapsă cu executare, care nu era însă definitivă, astfel că tehnic vorbind nu este încă recidivist.

Fapta s-a petrecut într-o seară din iunie 2019, pe DC 48, din cătunul Rudărie al comunei Baia de Fier. Din cauza neadaptării vitezei la condițiile de drum, mașina a intrat în coliziune cu un gard din material lemnos. 

Șoferul avea o alcoolemie de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Novaci, unde în prezența personalului medical a refuzat recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Totodată, cu ocazia verificării în bazele de date s-a constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.

Sentința Curții de Apel Craiova din 4 noiembrie este definitivă.

 

Vizualizări: 2,503

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: